Wij draaien de opkomsten in verschillende groepen en op verschillende avonden.

De jongste groep van Scouting Titus Brandsma heet de dolfijnen.

DOLFIJNEN

De Dolfijnen zitten doorgaans in de basisschool groepen 3, 4 en 5.
Als Dolfijn neem je deel aan de opkomst van woensdagavond (18:30 - 20:00) om spelenderwijs leuke en handige
scouting technieken onder de knie te krijgen. Dolfijnen houden zich bezig met kanoën en het onder de knie krijgen van
verschillende zeiltechnieken. Ook leren ze de 4 basisknopen en krijgen ze een echte teamspirit.

Als je oud genoeg bent geworden vlieg je over naar de volgende groep, de Orka’s en Haaien.

ORKA’S en HAAIEN

De Orka's en de Haaien zijn twee groepen van dezelfde leeftijd. De groep is in tweeën gesplitst, omdat hij wat te groot werd. De Orka’s en de Haaien zitten doorgaans in de basisschool groepen 6, 7 en 8. De Haaien draaien hun opkomst op donderdag avond (18:45 - 20:15) en de Orka's draaien hun opkomst op vrijdagavond (18:45 - 20:15). Als Orka of Haai ben je nog steeds druk bezig met zeilen en kanoën, maar je leert ook steeds meer route technieken zoals het aflezen van een kompas.
Als Orka of Haai ga je steeds meer zeilen met een Lelievlet en er worden diverse kampen georganiseerd.

Na de Orka’s en Haaien vlieg je over naar de Verkenners.

e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VERKENNERS

Als Verkenner ben je tussen de 12 en 15 jaar en klaar om zelf te zeilen
met een “eigen” Lelievlet, samen met je groep.
De opkomsten worden georganiseerd op de zaterdagochtend (09:30 - 12:00), dus een ideale tijd om met
een lelievlet het water op te gaan. Onder begeleiding leer je hier alle vereisten voor het
MBL (Machtiging Boot Leiding) examen, ook wel bekend als CWO of kielboot 3.

Verkenners doen meer dan zeilen, je leert ook verschillende route-, survival-, en scoutingtechnieken.
Eens per jaar ga je als verkenner de uitdaging aan met andere groepen bij de “Regionale Scouting Wedstrijden”.

Als je de Verkenners bent ontgroeid vlieg je over naar de Explorers

EXPLORERS

De Explorers zijn tussen de 15 en 18 jaar en houden hun opkomst op de vrijdagavond (19:00 - 12:00).
Als Explorer ben je vooral zelfstandig bezig met scouting, onderhoud van de vloot en
organiseren van kampen. Je hebt nu ook de mogelijkheid het leidingteam te ondersteunen of om
zelfstandig te zeilen.

ROVERSCOUTS

De Roverscouts zijn tussen de 18 en 21 jaar en houden hun opkomst 1 keer in 2 weken op zaterdagavond (vanaf 18:00).
Als Roverscout ben je zelfstandig bezig met scouting, onderhoud van de vloot en
zelfstandig te zeilen.

LEIDINGTEAM

Vanaf 18 jaar en ouder mag je actief leiding geven aan een van de groepen en zorg je voor
een onvergetelijke opkomst. Als leiding van een groep begeleid je de opkomst, je zorgt voor een
goed verloop van het programma en je bent aanspreekpunt voor de ouders.

Geintereseerd??????

Kom rustig eens kijken, maar stuur wel eerste een mailtje aan de groep waar je wil komen kijken.